"Opladen bij de Bron van Licht: God zelf... wie wil dat nou niet?!"

1) Koffiedrinken met God:

Zorg ervoor dat je een comfortabel en rustig plekje in huis opzoekt. Pak een kopje koffie of thee erbij. Zet je mobiel uit en zorg voor zo min mogelijk afleidingen. Zelf ga ik vaak voor het raam zitten, maar kijk vooral wat voor jou rustgevend voelt. En kletsen maar! Ga maar gewoon eens bijpraten met God. Hoe zit je erbij? Hoe was je week? Waar wil je advies over? Deel het met Hem! Leg alles wat je onrust brengt maar in Zijn handen. En wees niet bang om af en toe stil te zijn; misschien wil God ook wel wat met jou delen…

2) Preek luisteren en handen uit de mouwen:

Een preek of podcast luisteren kan een mooie manier zijn om je geestelijk op te laden. Alleen is het soms moeilijk om je te blijven concentreren. Ga daarom ondertussen iets met je handen doen: bakken, knutselen, tuinieren, etc. Je handen focussen dan op een taak en je hoofd focust op de boodschap, zo kun je je beter concentreren! Hopelijk helpt dit je om de geestelijke boodschap van de preek/podcast tot je te nemen.

3) Meegaan op de muziek:

Op Spotify of Youtube staan mooie afspeellijsten met christelijke muziek, kies er hier ééntje uit. Wist je trouwens dat wij als Lume ook een fijne afspeellijst hebben? Hij heet voLume en je vindt ‘em hier! Luister naar de muziek en wat dit bij jou oproept. Probeer hier eens uiting aan te geven: maak een tekening, gedicht, quote of iets anders dat dit weergeeft!

4) Mediteren

Een fijne manier om tot rust te komen is mediteren. Dit kan op allerlei verschillende manieren, dus zoek er vooral eens naar op internet! Wat ik zelf fijn vind is om ontspanningsoefeningen te doen met behulp van een bijbeltekst. Dat werkt voor mij als volgt:

Zoek een rustig plekje zonder afleiding en ga daar zitten. Focus je nu op je ademhaling. Adem 7 seconden in, houd dan 4 seconden vast, en adem weer 7 seconden uit. Herhaal dit tot je volledig in ontspanning bent. Verbind nu een bijbeltekst aan je ademhalingen, bijvoorbeeld:

  • In: De Heer is mijn Herder
  • Uit: Het ontbreekt mij aan niets.

Natuurlijk kan dit met vele Bijbelteksten, dus kies gerust een die voor jou geruststellend is. Herhaal dit totdat het voor jou klaar is.

5) Luisterend bidden:

Bidden is wat mij betreft altijd een goede manier om tot rust te komen, want je mag je zorgen bij God leggen! Maar het is ook belangrijk om te luisteren naar wat Hij jou te zeggen heeft.

Begin je gebed met het uiten van je zorgen en vragen. Geef al deze dingen maar aan God, zodat dit niet meer tussen jullie instaat. Geen ruis op de lijn laten we maar zeggen! Vervolgens mag je aan God vragen wat Hij jou wil meegeven. Wees dan maar even stil. Houd je handen maar open alsof je iets wil ontvangen. Probeer open te staan voor wat God jou in beelden, gevoelens en gedachten wil meegeven. Schrijf na ongeveer 5 minuten eens op wat je hebt ervaren. Breng deze dingen daarna weer bij God. Stel er gerust vragen over aan God. Maar vraag Hem in ieder geval om wijsheid om Zijn stem te verstaan.

Gods zegen

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips en het eens gaat proberen! Ik wens je toe dat je ziel tot rust mag komen bij God, zodat jij vervolgens Zijn licht weer mag weerspiegelen. Want jij bent licht, mooie vrouw! Ik wens je Gods zegen toe bij je stille tijd.