"Terwijl ik op het toilet zit, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht: Op een onverwachte plek en onverwacht moment zien we God!"

“Wie had dat gedacht? Mijn geloof delen op het toilet? Het overkwam me in een strandpaviljoen op Terschelling. Ik wachtte er op mijn beurt bij het toilet. Tijdens het wachten viel mijn oog op de handenwassende vrouw, nou ja niet zo zeer de vrouw al ziet ze er mooi uit met een lief gezicht en prachtig donker lang haar, maar nee mijn oog viel op haar ketting.

Subtiel

Voordat ik het weet, gaat mijn mond al open: “wat een mooi kruisje!” hoor ik mezelf zeggen. De vrouw, duidelijk verrast, kijkt op en neer naar haar ketting en zegt: “ja mooi hè met dat blauwe steentje, ik viel er gelijk op!” “Ik wou ook niet zo iets echt kruisigs, iets wat er zo dik op ligt”. Kennelijk wilde ze een mooi sieraad dat subtiel laat zien wat belangrijk voor haar is.

Herkenning

Als ze de deur uitloopt en het mijn beurt is om naar het toilet te gaan, raakt ze mijn arm nog even aan en zegt: ”Wat leuk!,Wat goed!” Ik zeg bevestigend  “Ja goed hè!” En terwijl we elkaar misschien nog een paar seconden aankijken, voordat ik het toilet in verdwijn, weten en herkennen we elkaar in de ander, iemand zoals ik!

Terwijl ik op het toilet zit, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht: Op een onverwachte plek en onverwacht moment zien we God! Wat fijn dat Hij erbij is waar je ook gaat! Even weer een bevestiging in zo’n kleine intieme ontmoeting.”

Waar was de meest bijzondere plek waar jij je geloof deelde?