"Eigenlijk heeft de Bijbel soms een hele kleine rol in mijn leven… Hoe veel tijd neem ik nou om Bijbel te lezen?"

’Gods Woord mag een spiegel voor ons leven zijn’. Deze visie heb ik eigenlijk mijn hele leven wel meegekregen. Ik geloof oprecht dat de Bijbel deze functie kan hebben in ons leven en dat de wijze lessen uit de Bijbel een voorbeeld mogen zijn voor ons leven. Dat zij ons een spiegel voorhouden, die ons helpt om op onze keuzes te reflecteren.

Schaamte

Toen ik hier onlangs weer over nadacht, stelde ik mezelf de vraag: hoe vaak kijk ik eigenlijk in deze spiegel? En met het antwoord op die vraag, voelde ik een gevoel van schaamte opkomen. Eigenlijk heeft de Bijbel soms een hele kleine rol in mijn leven… Hoe veel tijd neem ik nou om Bijbel te lezen? Weinig… Hoe vaak luister ik naar een preek met volle aandacht? Hmm, toch ook niet zo vaak… Kan ik dan zeggen dat ik de Bijbel actief gebruik om mijn leven aan te spiegelen? Ik denk het niet.

Uitgeleerd?

Natuurlijk zijn er lessen uit de Bijbel die je kent en probeert toe te passen in je leven; ook al heb je het een tijdje niet gelezen. Maar als het gaat om de Bijbel ben je nooit uitgeleerd en uitgelezen! Het actief blijven lezen van de Bijbel en het zoeken naar haar betekenis voor ons leven, zorgt ervoor dat wij die spiegel helder gaan zien.

Confrontatie

Maar wat zien we dan in die spiegel? En willen we dat wel zien? Ik merk dat dit beeld een gevoel bij mij oproept van confrontatie… dat als ik in de spiegel kijk ik vooral zie wat ik allemaal verkeerd doe. En misschien is dit deels wel waar: de Bijbel kan ons laten zien welke zonde we mogen opschonen in ons leven.

Dichterbij

Maar dit is niet het enige wat de Bijbel ons laat zien. Als jij in de spiegel van Gods Woord kijkt zul je ook ontdekken dat jij Zijn geliefde kind bent! En je mag zelfs een stukje zien van wie God is! Via de Bijbel leren wij God beter kennen en mogen we dichter bij Hem komen. De spiegel is dus niet alleen confronterend, maar bovenal liefdevol en genadig.

Challenge

Ik wil mezelf, maar ook jou, uitdagen om de komende week elke dag 10 minuten uit de Bijbel te lezen en vervolgens op te schrijven welke les je hier uithaalt. Succes ladies!