"Misschien voel je je vandaag totaal geen licht in deze donkere wereld en weet je je niet gezien..."

“Soms is het leven heel rauw. Voor mij is dat op dit moment zo. Ziekte, maar ook oude wonden van een specifiek trauma uit het verleden zijn recent weer opengehaald en doen pijn. Nieuwe geheimen over misbruik uit het verleden zijn openbaar geworden. Maar juist nu, middenin alle rauwheid, voel ik hoe bijzonder God werkt, door mensen heen. Zo ontving ik onlangs een persoonlijke bemoediging van Jacqueline Rouvoet, kort nadat ik in één van mijn gebeden terugkeek op het contact met haar man Frits (red: Frits is oprichter van de organisatie van Bright Fame; een organisatie die vrouwen uit de prostitutie helpt). Ze stuurde me een berichtje dat ze opeens aan mij moest denken en stuurde daarbij ook het lied ‘I am your Beloved’ mee; een lied over hoe God ons ziet en dat ook woorden geeft aan omgaan met leugens en schaamte. Ze stuurde me dit, niet wetende wat er zich op dit moment in mijn leven afspeelde en speelt.

Hoe dan?

Frits kwam in mijn gebed voorbij toen ik stilstond bij teleurstellingen die op mijn pad kwamen. Vorig jaar bracht ik een bezoek aan Frits en zijn organisatie. Voor mij een bijzondere knipoog van ‘boven’, want al jaren geleden sprak God tot mij: ‘Ik wil je gebruiken voor vrouwen in kwetsbaarheid, in/-uit prostitutie. Tijdens dat bezoek werd ik in liefde welkom geheten en mocht samen met Frits langs de vrouwen op de Wallen gaan. Uiteindelijk kwam zelfs het idee, om wanneer mogelijk, een re-integratie proces in te gaan bij Bright Fame, als ik aan de genezende hand zou zijn. Het liep allemaal anders, ik genas (nog) niet en moest dit idee loslaten, wetende dat ik hen altijd weer kon contacten. Toch ervoer ik rust, omdat ik weet dat God mijn wegen kent en stuurt en dat dit contact destijds niet zonder reden was. Hoe bijzonder was het dan dat juist op de dag dat ik Frits meenam in gebed, Jacqueline, zijn vrouw, mij appte!

Mijn hart ging uit

Toen ik het lied luisterde dat Jacqueline me stuurde, ging mijn hart vooral uit naar alle vrouwen die zich, net als ik, getraumatiseerd, beschuldigd en misschien wel schuldig voelen. Vrouwen die zich schamen, zich niet gezien weten, pijn ervaren, onzeker zijn door wat anderen hen hebben aangedaan. En toch… te midden van al die pijn mogen wij -ook- Zijn licht verspreiden. We mogen en zullen stralen waarvoor we zijn gemaakt. Gemaakt om in Hem vol vrijheid te leven, door Zijn genezende kracht door alle moeizame processen heen.

Mijn genade is genoeg

Misschien bevind jij je nu ook op een rauwe plek… Zit je middenin een situatie die jou beangstigt. Misschien voel je je vandaag totaal geen licht in deze donkere wereld en weet je je niet gezien… Vergeet nooit dat je Zijn geliefde dochter bent en zult blijven! Hoe dan ook! Want Zijn Woord spreekt leven over onze levens uit! Eeuwig leven! Door Zijn bloed, alles wat ons vuil maakte wast Hij schoon. En zo hoor ik steeds Gods stem binnenin mij zeggen: “Mijn genade is u genoeg, want in zwakheid ben jij sterk”!

Jacqueline stuurde Esther niet alleen het lied, maar ook de afbeelding met het kunstwerk (links). Precies raak! Mooi hé hoe God werkt?! Geïnspireerd door de woorden uit het lied maakte Esther zelf de afbeelding rechts.