'Tijdens dit gesprek realiseer ik me opnieuw hoe bijzonder en kostbaar de boodschap van het Evangelie is. Het is een boodschap van hoop, van vergeving, van vrede en van relatie met God...'

“Hij zit op een bankje. Hij is een jaar of 70 en rust uit van het fietsen. ‘Ik moet straks nog een heel eind terug.’ Ik stap af en geef hem een kaart. ‘Waar gaat dit over?’, vraagt hij. ‘Het gaat over God’, is mijn reactie. ‘Wat heeft u met Hem?’ ‘Niets meer’, zegt de man en hij  kijkt stuurs.

Afgebrokkeld 

Terwijl ik niet goed weet of hij het kan waarderen dat ik hem kom storen, vraag ik zacht: ‘Hoe komt dat?’ Dan vertelt hij hoe hij al 20 jaar niet meer naar de kerk gaat. Hij is wel christelijk opgevoed, het hoorde erbij. Maar met die jaren is het allemaal afgebrokkeld. ‘Het is een beetje cliché. Er is zoveel kwaad. Ik geloof niet meer.’

Niemand kan het weten

‘En nu?’ ‘Wat bedoel je met en nu?’ ‘Nu gelooft u niet meer. Maar het kwaad is er nog steeds…’ ‘Ja. Ik geloof ook niet dat dat ooit goed komt. Het kwaad zit in de mensen. Kijk, ik zal niet zeggen dat God niet bestaat. Maar niemand kan het weten. Jij wel?’ Er is ruimte om het evangelie te vertellen en ik realiseer me opnieuw hoe bijzonder en kostbaar de boodschap van het Evangelie is. Het is een boodschap van hoop, van vergeving, van vrede en van relatie met God.

Zomaar

De man reageert, bedachtzaam. Stelt vragen, vertelt over zijn leven. ‘Ik ben God kwijt’, zegt hij, terwijl hij met zijn drinkfles rommelt. Dan kijkt hij op, en vraagt hij: ‘Fiets je zomaar wat rond? Waarom spreek je mij aan?’ Ik vertel dat ik al een uur rondfiets, en enkel fietsers tegenkom. Dat ik gebeden heb om iemand op een bankje. ‘God weet dat u Hem kwijt bent. Of misschien wel nooit gevonden hebt. Daarom brengt Hij me bij dit bankje. Hij ziet u.’ De man neemt het boekje ‘Gods cadeau voor jou’ aan en zegt het zeker te gaan lezen. Als ik verder fiets, ben ik blij en dankbaar voor dit contact. Toen ik het niet meer verwachtte, zat er toch iemand op een bankje. Zo is God.”

Bid je mee?

Emke evangeliseert met stichting Bijbelstand ook op evenementen en beurzen. Zo is ze van 13-17 september op de 50PLusbeurs in Utrecht en op 23 en 24 september bij de Seniorenbeurs in Goes. Wil je meebidden voor alle medewerkers en voor de bezoekers die gaan komen? Dat de Heer alle harten voorbereid op de ontmoetingen die er zullen zijn. Wil je in real life meebidden? Dat kan ook? Haak aan bij de gebedsbijeenkomst hiervoor op maandagavond 5 september, van 20.00 tot 21.00 uur. Dat kan via deze link!