dochters, kroon, gabrielle

“Wanneer gaan we nou eens opstaan als die dochters van God?!”

Het duurde bijna dertig jaar voordat Gabriëlle (51) kon geloven dat ze voor God echt kostbaar was. Jarenlang was Gabriëlle er van overtuigd dat ze Gods liefde moest verdienen. Dat leidde tot grote onzekerheid en angst in haar leven: was ze ooit goed genoeg? En volgde ze wel Gods plan voor haar leven? Op een van de dieptepunten van haar onzekerheid besluit ze: zó gaat het niet langer. Met vallen en opstaan lukt het Gabriëlle om haar denken te veranderen en nu raakt ze er niet over uitgepraat en -geschreven; verstop je niet langer en kom tevoorschijn! Jij bént goed genoeg en kostbaar in Gods ogen!

pinksteren, pinksterfeest

Daarom is Pinksteren voor Tirza nu nog feestelijker

Deze maand vieren we Pinksteren; ook wel de geboortedag van de christelijke kerk genoemd. Achter het woord Pinksteren schuilt een diepe betekenis en symboliek ontdekte Tirza. En dat maakt het Pinksterfeest voor haar nog feestelijker!

vrijheid, vrouw, lume, licht

Hoe tevoorschijn komen jou echte vrijheid geeft

Afgelopen weekend vierden we in Nederland onze vrijheid. Ook al leven we in een vrij land, soms kan vrijheid heel ver weg voelen. Henriëtte weet daar alles van. Ze groeide op in een onveilige gezinssituatie, waardoor angst jarenlang haar leven bepaalde en ze niet echt tevoorschijn durfde te komen. Tot vijf jaar geleden; vanuit de kracht van haar geloof durft Henriëtte toch in het licht te stappen. Een gebeurtenis die haar leven verandert én een verlangen in haar oproept om Zijn licht te laten schijnen in de duisternis.

hagar, prins, loslaten, lume

Wat als loslaten nu mijn roeping is?

Kun jij makkelijk loslaten? Voor Hagar is dat jarenlang best een ding. In haar werk, prive, maar ook in haar geloofsleven. Het liefst houdt Hagar zelf alle touwtjes in handen, maar als je Jezus wilt volgen, blijkt dat toch vaak knap lastig. Nu ze opnieuw op een belangrijk kruispunt in haar leven staat, vanwege haar vertrek bij Lume en een onzekere toekomst, denkt ze terug aan een belangrijke les die ze leerde van de discipelen over loslaten. Vandaag deelt ze deze met jou.

vrouw, licht, rotsspleet, focus

Zo stap jij nog verder in Zijn licht

'Kom uit de rotsspleet, stap in het licht.' Eerder deelde Henriëtte bij ons een blog over tevoorschijn komen, geïnspireerd op Hooglied 2. Vandaag duikt ze nogmaals in Hooglied 2 en ontdekt ze een nieuwe boodschap in de tekst; een bemoediging voor jou als je in het licht bent gestapt, maar niet goed weet hoe je nu verder moet.

evie, spreker, christelijk, roeping

Zo komt het ook goed met jouw roeping

Roeping, het klinkt altijd zo groots en mooi. Alsof je van jongs af aan al weet wat je gaat doen met je leven. Voor sommige mensen werkt dat zo, maar voor veel anderen is de realiteit zo anders. Veel vaker is het een lange zoektocht naar God en jezelf. Een zoektocht die voor Evie al heel wat jaren geleden begon. Toch deed ze onlangs een nieuwe ontdekking. Ben jij benieuwd welke en hoe dit haar (en jou) helpt om jouw roeping te vinden? Lees verder!

roeping, vrouw geel, muts

Waarom Hendriët nu toch vertrouwt op Gods roeping

Hendriët wil graag het zout der aarde zijn en een licht voor de wereld. Maar haar verlangen gaat gepaard met veel vragen; 'Hoe kan God míj gebruiken?’ en; ‘Wat heb ik eigenlijk te bieden?' Herken je dat? Ook op die momenten dat Hendriët er mag zijn voor een ander, wordt ze soms overvallen door twijfels; 'Doe ik het wel goed?'. Totdat ze aan het denken wordt gezet door een preek over 1 Koningen 17, over Elia en de weduwe van Sarefat. Ineens ziet Hendriët met nieuwe ogen hoe God te werk gaat als Hij mensen roept.

engel, engelen, schotland, vrouw, lume, licht

Hoe een engel tevoorschijn komt precies als Tirza dat nodig heeft

Tirza zit al een poosje niet zo lekker in haar vel. Ze besluit dat een verandering van omgeving haar misschien goed doet en boekt een korte reis naar Schotland. In haar ééntje. Alleen met haar zorgen en gedachten wandelt ze kilometers door het Schotse berglandschap. Tijdens de wandeling op haar laatste vakantie heeft Tirza een bijzondere ontmoeting. Precies op het moment dat zij het zo hard nodig heeft, komt er een engel tevoorschijn!

“In deze tijd van hopeloosheid kunnen wij mensen hoop brengen…”

De hoop die Jezus brengt, Emke (42) raakt daar niet over uitgepraat. Haar vlotte babbel, die haar ooit flinke bonussen opleverde als telemarketeer, zet ze nu in om anderen te vertellen over Jezus’ liefde en redding en mensen uit te nodigen voor het goede leven met God. Sinds 2011 werkt ze als vrijwilliger bij stichting Bijbelstand, waarmee ze evangeliseert op beurzen in heel Nederland. We vroegen haar: ‘Hoe vertel je anderen, die niet (meer) geloven, over de hoop die Jezus brengt?’

dal, vrouw, licht, lopen

Zo komt Hendriët tevoorschijn in het donkere dal

‘Veel meer vrouwen moeten streven naar een lichter leven, door luchtiger in het leven te staan en dingen los te laten. Begin en eindig je dag goed, zonder al te veel chaos in je hoofd. Maak je niet druk om kleine dingen en wees dankbaar voor wat je hebt. Eer en prijs God om wie Hij is.’ Hendriët las deze woorden onlangs in een tijdschrift bij haar thuis op de bank. Het klonk zo mooi. Maar de werkelijkheid voelde voor haar zo anders en zwaar. Dit veranderde toen ze in de Bijbel las over David en Goliath. Van David leert ze een belangrijke les over tevoorschijn komen in een diep donker dal. Lees verder en ontdek wat het verhaal met haar deed en ook jou te zeggen heeft!