Hoe vooruit kijken jou helpt om Gods roeping te zien

De afgelopen vakantie gaf Evie de tijd om vooruit te denken. Vooral over haar eigen bedrijf, dat gericht is businesscoaching voor vrouwen. Waar wil ze naartoe? Wat zijn volgende stappen? En waartoe roept God haar? De zomerbreak gaf Evie rust en ruimte, maar tegelijkertijd kwamen er ook allerlei vragen en twijfels naar boven. Is ze wel op de juiste weg? Zet ze de talenten die God haar geeft wel goed in? Herkenbare vragen? Lees dan gauw verder!

marokko, noodhulp

Breng licht in Marokko

Wij willen licht brengen in Marokko voor de slachtoffers van de aardbeving. Help je mee? Steun de noodhulpactie van de lokale kerk van Lume-vrouw Nafkot!

tips, seizoen, box, lightswitch, lume

Onze tips voor het nieuwe seizoen!

Maak jij onderdeel uit van een vrouwengroep (in jouw kerk)? Of organiseer jij komend seizoen een vrouwenbijeenkomst in jouw kerk of woonplaats? We zijn er voor je met inspirerende sprekers en materialen! Dit zijn onze beste tips voor jou!

roeping, twijfels, twijfelen, gaan

Waarom je best mag twijfelen over Gods roeping voor jou

“God heeft mij geroepen hiervoor.” Door haar werk met Lume spreekt Hagar geregeld vrouwen die heel duidelijk een roeping van God ervaren. Zelf twijfelt Hagar best regelmatig over haar roeping: hoe weet je nou of God je roept…? En wat als je Gods roeping niet zo duidelijk ervaart? Lange tijd voelde Hagar zich schuldig over deze twijfels. Tot ze het verhaal van Gideon las: twijfelen mag!

licht, zomer, haar, geroepen, gezien

Zo ga je van gezien worden naar geroepen worden door God

Soms voelt het alsof God je helemaal niet ziet. Over precies dat thema gaat het in één van de afleveringen van de tv-serie The Chosen; de aflevering over Nathaniël. Wietske ziet in deze aflevering hoe Nathaniël, in zijn diepste moment van wanhoop, het uitschreeuwt naar God: 'Do You see me?!' Het raakt haar diep. Herkennen we allemaal niet zo'n moment in ons leven... dat we het uitschreeuwen naar God en dat het stil blijft... Wietske schreef daar een prachtige blog en een gedicht over: over hoe je echt gezien én geroepen kan worden door God en hoe dit jouw leven verandert.

tatoeage, getuigen, geloof

Hoe Esther met haar tatoeage getuigt van God die ziet

Een tatoeage zetten om van je geloof te getuigen? Esther deed het, midden in een periode waarin ze wachtte op een spannende diagnose. Nu staat op de buitenkant van haar pols het woord FAITH; een getuigenis én een dagelijkse reminder om haar blik altijd op God te blijven richten. Want juist dat hielp Esther door moeilijke periode heen en is ook nu haar houvast. Benieuwd hoe Esther dat deed en welke bemoediging Esther daaruit met jou wil delen? Je leest het in deze eerlijke blog.

nadia, suriname, geloof, goedheid

Wat jij kunt leren van Surinamers over Gods goedheid

Nadia koos deze zomer voor een andere invulling van haar vakantie. Met een groep jongeren uit haar kerk reist ze naar Suriname om te helpen bij een project. Eenmaal daar wordt Nadia geraakt door de armoede én het krachtige geloof van de mensen die ze ontmoet. Terwijl Nadia middenin alle armoede weinig ziet van Gods goedheid, leert ze juist van de lokale bevolking om anders te kijken. Vandaag deelt ze deze waardevolle les graag met jou! 

lume, luisterend bidden, bidden, gebed, doorgeefluik

Dit kan er gebeuren als je Gods doorgeefluik wordt

Natascha bezocht afgelopen zomer de christelijke conferentie New Wine. Daar stapte ze behoorlijk uit haar comfortzone; door wildvreemden te bemoedigen met woorden die ze tijdens een gebed van God ontving. Een spannende ervaring die Natascha op voorhand al klotsende oksels bezorgt. Want doorgeefluik zijn van God... dat is niet niks! Toch gaat ze ervoor en ze wordt verrast door God en de ander.

regen, zomer, vrouw, geel

Wat Tirza van deze regenachtige zomer leert over Jezus volgen

De vakantie van Tirza valt behoorlijk in het water; de zoveelste regenbui van deze zomer zet een streep door haar leuke vakantieplannen. Terwijl ze, net als de rest van Nederland, van tevoren droomde over zonnige zomerdagen aan het strand, moet ze het doen met dagen vol regen. Valt dat even tegen! En daar baalt ze behoorlijk van. Maar tussen haar baalmomenten door komt ze tot een mooi inzicht: Jezus volgen is net als op vakantie gaan. Benieuwd wat Tirza hiermee bedoeld? En kun jij na deze regenachtige zomer ook wel een opsteker gebruiken? Lees dan gauw verder!

kamperen, comfortzone, zomer

Zo getuigt Daniëlle van haar geloof op de camping

Daniëlle verlangt ernaar mensen te bemoedigen met Jezus’ liefde. Tegelijkertijd voelt ze zich onzeker ‘kan ik dit wel?’. En ‘durf ik uit mijn comfortzone te stappen’? Tot die warme zomeravond op de camping in Italië, waar  Daniëlle wordt verrast, door zichzelf. Tijdens een gezellige borrel met haar niet-gelovige buren gebeurt het als bijna vanzelf; ze getuigt erop los. Is zij dat die zo vol vuur en liefde spreekt over God?!