"Van delen word je zelf heel. Je kwetsbaarheid delen maakt je krachtig."

Maar dan niet op de Alphamanier als in: Is er een God of is er meer dan het aardse leven? Daarvan ben ik namelijk heilig overtuigd en getuig ik zelf al een paar Alphacursussen lang van. Nee, mijn vraag gaat over: is er meer dat we kunnen doen om ons geloof te delen? Kabbelt het niet teveel? Staat mijn comfortabele leventje dat voor de wind gaat, niet in de weg waar het echt om gaat in dit leven, namelijk: Recht doen en Gods koninkrijk bekend maken?

Heel vaak denk ik ja, dat staat het inderdaad in de weg. Afgelopen oktober bevestigde Ann Voskamp dat nog eens met haar woorden: “Streven naar comfort leidt af van het streven naar gerechtigheid”. (Wil je lezen wat mijn bevindingen waren op de Justice Conference? Lees dan even mijn blog erover)

“Staat mijn comfortabele leventje niet in de weg waar het echt om gaat in dit leven…?”

Juist door Ann ben ik gaan geloven dat je geloof delen in deze huidige tijd DE manier is om te geloven. Het is niet alleen meer een tijd voor woorden maar juist ook van daden. Ze beschrijft dat heel mooi in haar boek Gebroken leven. Van delen word je zelf heel. Je kwetsbaarheid delen maakt je krachtig.

Waar het echt om gaat

Sinds ik dat boek las, ben ik op een zoektocht: hoe doe ik dat dan? En hoe stap ik uit m’n comfortzone als ik dit leventje leidt wat een en al comfort is? Ik ben er naar op zoek en heb het antwoord nog niet. Wel probeer ik in de tussentijd dingen te doen die me het vervulde gevoel geven van: hier gaat het om. Meewerken aan de Alphacursus is er daar een van. Die tien weken, waarin ik mag oplopen met mensen die hun gebrokenheid delen en op zoek zijn naar Jezus’ rol daarin, zijn de beste van mijn jaar. Omdat ik bezig ben met waar het echt om gaat en de Heilige Geest aan het werk zie.

Ik ben benieuwd hoe jij dit doet en wat jij graag meer zou willen zien?! Ik lees je reactie graag hieronder!