"Wanneer het stof is neergedaald, zie ik wat overblijft. Het licht, het licht dat nooit verdwijnt..."

“Met goede moed klap ik mijn laptop open: thuiswerken? Dat doe ik regelmatig, dus vandaag gaat mij, ondanks de situatie, vast ook wel lukken. Maar binnen een paar minuten merk ik dat ik de concentratie van een goudvis heb. Mijn hoofd zit te vol.  Gevoelens van rust en berusting, wisselen zich af met een knoop in mijn maag, angst en onzekerheid. In een poging om me beter te kunnen concentreren, zet ik muziek op.

Bam!

Voor de zoveelste keer gooi ik de afspeellijst voLume op repeat. En terwijl ik eindelijk wat focus heb gevonden, klinkt ineens het lied ‘Het licht’ van Damascus en Kinga Bán op mijn oortjes!. Bam.

Alles, alles stort in, het verdwijnt.
Wanneer het stof is neergedaald,
Zie ik wat overblijft.
Het licht, het licht, het licht dat nooit verdwijnt.
Het licht, het licht, dat altijd op mij schijnt.

Als alles instort en je vraagt waar is God.
Als je niks hoort, zou ik als een kind worden?
Zou ik stil worden? Zou ik vertrouwen op de Vader?
Zou ik me aan Zijn woorden kunnen vasthouden?

Als alles wegvalt…

De tranen schieten in mijn ogen als ik de tekst hoor. Als alle zekerheden wegvallen, wie ben je dan? Wie heb je dan? Wat doe je dan?

Kwetsbaar

Van Lume-lady Savita leerde ik ‘Als er moeilijke dingen op je pad komen, denk dan terug aan al die keren dat je het ook moeilijk had: hoe was God er toen voor jou?’ En dan denk ik aan 1,5 jaar geleden, toen een verwoestende brand ook al mijn zekerheden wegnam. Wat voelde ik me kwetsbaar! Maar in die kwetsbaarheid leerde ik een belangrijke les: God is trouw, Zijn licht schijnt op mij… En aan die zekerheid wil ik me, dwars door mijn angsten en onzekerheden heen, ook nu vasthouden.”

Luister het prachtige lied van Damascus en Kinga Bán hier.