"Petrus' brief behandelt thema's waarbij ik merk dat het 'schuurt', maar waarbij ik juist ook allerlei kansen krijg aangeboden om licht uit te stralen!"

“Licht uitstralen – natuurlijk wil ik dat als gelovige vrouw! Ik probeer met vallen en opstaan Jezus te volgen en iets van Zijn liefde door te geven aan mensen om mij heen. Maar, eerlijk is eerlijk: ik voel me lang niet altijd zo stralend. Herken je dat?

Petrus weet raad

Onlangs mocht ik meewerken aan de ontwikkeling van een bijbelstudiemethode over 1 Petrus. En als je wilt nadenken over uitstraling dan ben je bij 1 Petrus aan het juiste adres!

Actueel

De brief stelt actuele vragen: Hoe is het om als christen te leven in een samenleving die verre van christelijk is? Wat betekent het om als gelovige een vreemdeling te zijn in deze wereld? En hoe kan ik als een priester tussen God en de mensen in staan en mijn omgeving zegenen? Thema’s dus waarbij ik merk dat het ‘schuurt’, maar waarbij ik juist ook allerlei kansen krijg aangeboden om licht uit te stralen! De eerste brief van Petrus leert mij om vast te houden aan de vreugde, wat er ook gebeurt. Vreemd, maar heel opbouwend!

Stralende ogen

Er viel een envelop van een goed doel op mijn deurmat. Op de voorkant staat een foto van een jonge Oezbeekse vrouw. Ze heet Umida en vertelt: “Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 jaar oud was. Mijn tienerjaren werden daardoor erg overschaduwd en ik werd depressief. Toen ik 16 was, werd ik uitgenodigd voor een kerkdienst. Ik merkte hoe gelukkig de mensen hier leken. Dat verbaasde me: waarom was ik niet gelukkig? Ik wilde net als zij van die stralende ogen hebben. Umida begint in de Bijbel te lezen en wordt geraakt door het evangelie. “Wat de bijbel biedt, is zoveel lichter en eenvoudiger dan dat wat de wereld van mij vraagt.” Ook zij heeft nu die vreemde vreugde en stralende ogen.

Ook die vreemde vreugde ontdekken?

Umida is met haar uitstraling een voorbeeld voor mij. Die vreemde vreugde laat haar stralen, en is er ook voor jou en mij! Daarom willen wij jou deze maand uitnodigen om samen met andere vrouwen ‘Vreemde Vreugde’ te ontdekken met het Bijbelstudiepakket Vreemde Vreugde voor groepen! Dit Bijbelstudiepakket bestaat uit een werkboek met materiaal voor 6 groepsbijeenkomsten en 30 persoonlijke Bijbelstudies (inclusief video’s en opdrachten!). Iets voor jou en jouw groep? Dit complete pakket waarmee jij/jullie wekenlang aan de slag kunnen, kost € 15,00 per persoon, inclusief gratis setje Lume-ansichtkaarten! Deze speciale groepsdeal geldt vanaf 5 personen. Je vindt ‘em in onze shop: klik hier voor jouw pakket!

* Deze actie is een samenwerking tussen Lume en Steunpunt Bijbelstudie. Nanda is verbonden aan Steunpunt Bijbelstudie.