Is er een bubbel in jouw leven die je graag wilt doorprikken en wat heb je daarvoor nodig?

“Ik zit buiten heerlijk in de zon op mijn balkon met een kop koffie. Onder mij hoor ik vrolijk rumoer; een man en een jongen zijn druk met lange stokken en een touw. Na een paar minuten zie ik de meest mooie grote zeepbellen verschijnen. Ze zijn aan het bellen blazen. De jongen reageert enthousiast dat het gelukt is en doopt de stokken met touw vol enthousiasme opnieuw in de emmer met sop voor een nieuwe poging tot de perfecte bel.

Dapper doorgaan

Nu de lente aanbreekt, verplaatst het leven zich weer langzaamaan van binnen naar buiten. Uit de wind, in de zon een kopje koffie drinken en heerlijk vitamine D opdoen. Het schouwspel wat voor mijn neus plaatsvindt, bezorgt mij een glimlach op mijn gezicht. Een trotse man, ik vermoed zijn opa en een jongen, die door samen te werken en samen te ontdekken tot de mooiste bellen komen. Ze genieten zichtbaar en als er een bel knapt, zijn ze niet boos, maar gaan ze dapper door om een nieuwe bel te blazen.

Zijn we bereid..?

De opa en kleinzoon vinden het niet erg als tijdens hun spel de bellen knappen, maar hoe zit dat met ons? Met ons leven en de bubbels, waaronder de christelijke bubbel, waarin wij wonen, leven en naar handelen? Zijn wij bereid om deze te laten knappen? Kunnen we het nog?

Heel makkelijk

Als ik heel eerlijk naar mijzelf kijk dan vind ik die bubbels soms heel lekker. Ze maken het leven soms heel makkelijk. En toch… als zo’n bubbel knapt door een onverwachte situatie of omdat ik hem zelf doorprik, geeft het ook weer nieuwe lucht en nieuwe energie. Je blik wordt verruimd, wordt anders. Volgens mij is dat ook wat Jezus van ons vraagt; verder kijken dan onze eigen bubbel. Hij zag de mensen die wij door onze bubbel niet meer echt zien. Hij geeft ons voorbeelden die ons uitdagen buiten onze bubbel te komen; onze bubbels structureel door te prikken.Door oog te hebben voor de zieken, armen en mensen die waren verstoten. Door je naasten lief te hebben als jezelf. Door het grootste cadeau wat Hij ons kon geven; te sterven aan het kruis en ons het eeuwige leven te geven.

Niet eenvoudig

Dat het doorprikken van onze bubbels eenvoudig is, wil ik niet zeggen. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot maar je kunt er wel hulp bij vragen. Leg het aan Jezus’ voeten. Ga in gebed en vraagt of hij je helpt en leg het in zijn handen. Hij houdt van je met of zonder al je bubbels.

Is er een bubbel in jouw leven die je graag wilt doorprikken en wat heb je daarvoor nodig?