Zoals gebruikelijk, laat ik deze vragen eerst een tijdje in mijn gedachten sudderen. Ik neem mezelf voor ermee aan de slag te gaan, maar het lukt nog niet zo. Ik praat eens met wat mensen en besluit ervoor te gaan bidden.

“Op zoek naar antwoorden op mijn vragen over welke kant ik op moet en wat Gods roeping is, pak ik mijn Bijbel erbij. Ik Ik kom uit bij het Bijbelgedeelte 1 Korintiërs 12 vers 12. In deze tekst beschrijft Paulus dat wij hier op aarde het lichaam van Christus zijn en dat we allemaal een specifieke taak en plek hebben, waartoe de Geest ons aanzet. Wat een prachtige tekst!

Unieke roeping

God heeft ons allemaal uniek geschapen, met ieder een mooi talent. We behoren allemaal toe aan dezelfde God. Een prachtig beeld en een schitterende tekst, zo aan het begin van het nieuwe seizoen in de kerk. En dat seizoen is inmiddels weer opgestart, met alle bijbehorende vergaderingen, opstartactiviteiten en nieuwe plannen: we mogen onze plek weer innemen om te dienen. .

Overweldigend

Maar eerlijk gezegd, voelt het dit jaar een beetje overweldigend voor mij. Om in de termen van 1 Korintiërs 12 te blijven: de hand en de voet gaan nog niet helemaal in dezelfde richting. Hoe zet ik mijn talenten in? Heb ik die überhaupt nog? Wanneer weet ik dat het goed genoeg is? Dit soort vragen blijven opkomen als ik door het Bijbelgedeelte heenga.

Liefde als leidraad

Gelukkig wordt 1 Korintiërs 12 gevolgd door hoofdstuk 13. Dat prachtige hoofdstuk gaat over de liefde. In dat hoofdstuk vind ik de rust die ik nodig heb. Want uiteindelijk gaat het er niet om hoeveel ik doe, welke taak ik oppak, of welke richting ik met mijn bedrijf insla. Nee, het gaat om mijn hart. Het gaat om de liefde. De liefde die God aan mij heeft gegeven, mag ik doorgeven. Dit kan gebeuren via mijn taken thuis, in de kerk of via mijn bedrijf. Zonder die liefde is alles nutteloos en zonder die liefde wil ik ook niet verder. Mijn gebed is: “Heere, breng me dichter bij uw liefde, zodat ik weer meer mag uitdalen.”

Terug naar de bron

Mijn focus de komende weken ligt daarom op het terugkeren naar de bron van die liefde. Weer opnieuw investeren in gebed, aanbidding, Bijbellezen en Gods stem zoeken. Vanuit die bron komen de antwoorden weer vanzelf. Want diep van binnen weet ik dat ik God kan vertrouwen. Dat Hij mij ziet en betrokken wil zijn bij mijn leven. Dat Hij echt oprecht geïnteresseerd is in wat ik doe. Dat Hij trots op me is. Dat Hij mij ziet. Ik wil mijn ogen weer op God richten, Hem zien, en gaan.”

Hoe kun je 1 Korintiërs 12 en 13 toepassen in jouw eigen leven en werk om je voor te bereiden op een nieuw seizoen?