menora, kerst, licht

Hoe de menora ons dichterbij Kerst brengt

“Ik ben het Licht van de wereld”. We zijn zo bekend met deze uitspraak van Jezus. Het schetst een beeld waar we ons graag door laten verwarmen en verlichten! Maar waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan? Als Wietske hoort dat de menora, de zevenarmige kandelaar, van de Joden, ook het licht van de wereld wordt genoemd, wekt dat haar interesse. Welke rijke geschiedenis schuilt hier toch achter?

buitenbeentjes

Hoor jij ook bij Gods team van buitenbeentjes?

Wauw! Dit prachtige gedicht van Tirza schuurt en prikkelt... Ze dacht na over mensen vol gebreken in een gebroken wereld. En zijn we dat niet allemaal?
Tirza's verhaal over Gods team van buitenbeentjes, Zijn gebroken soldaten en het prachtige gedicht dat ze erbij schreef, zetten je misschien wel aan het denken over hoeveel jíj waard bent voor God! Benieuwd naar haar persoonlijke verhaal? Je lees het hier.

zwanger, kinderen, buitenbeentjes, gezin

Als je moederschoot leeg blijft

Huisje, boompje, …. kindje? Als jonge christen wist Evie goed wat haar te doen stond. Studeren, trouwen en een gezin beginnen. Dat studeren lukte met vlag en wimpel. Evie had een geweldige studententijd en kwam een leuke vriend tegen. Dat trouwen en een gezin bleek echter helemaal niet zo vanzelfsprekend. Terwijl haar vriendinnen binnen no time zwanger raakten, lukte dat bij Evie niet. En dat maakte haar, tegen wil en dank, tot een buitenbeentje. Vandaag deelt ze openhartig haar verhaal.

coming-out, buitenbeentjes, familie, licht

Hoe Kirstens familie licht was in haar coming-out

Het verhaal van Kirsten is een prachtig voorbeeld van hoe iemand die uit de kast komt, licht kan ervaren. De zoektocht naar haar geaardheid en het toewerken naar een coming-out voor haar familie was een persoonlijke worsteling, waar heel wat spanning bij kwam kijken. Ze voelde zich een buitenbeentje, maar dat veranderde door de nuchtere houding van haar familie.
Benieuwd naar haar persoonlijke verhaal? Je lees het hier.

vrijwilligerswerk, buitenbeentjes

Waarom Eline die zwerver nu wel groet

Een alledaags gesprek dat Eline op het schoolplein voert, neemt een bijzondere wending. “Deze week gingen we voor de verandering eens in de ochtend bij ze langs. Dan zijn ze nuchter; dat is een rare ervaring joh!” Gijs, een vader van het schoolplein, met wie ze normaal gesproken alleen over ditjes en datjes praat, vertelt vol vuur over het vrijwilligerswerk dat hij doet. Hoe dat Eline aan het denken zet? Je leest het hier.