corona, light, lume

10 tips: Be the light in deze Corona tijd

Story

Het corona-virus houdt iedereen in beslag. Iedereen heeft er een mening over en veel zijn bang. Maar wat kunnen wij er mee? Anne bekeek het los van alle angsten, fabels en moeilijkheden. Er ontstaat een nieuwe manier van leven. Hoe kunnen wij nu licht zijn?

hug, women, Lume

Ik ben (g)een ster in knuffelen

Story

Frieda is geen knuffelmens. Nooit geweest ook. Dat wil niet zeggen dat ze van steen is. Man en kids kunnen echt wel op haar liefdevolle aanrakingen rekenen. En als iemand een arm om de schouder nodig heeft, biedt ze die van harte aan. Toen ze laatst onverwachts een échte knuffel ontving van iemand die ze nog helemaal niet goed kende, bracht haar dat in verwarring. Want wat is het eigenlijk een warm gebaar. En zo simpel!

rust, well, lume vrouw

It is well

Story

Rust… wanneer ervoer jij voor het laatst echte rust? Als jonge, werkende moeder, die middenin een nieuwbouwproject van haar huis zit, is dat voor mij al even geleden. En als er dan toch een momentje rust is, ben ik er steengoed in om deze te vullen met allerlei prikkels en afleiding. Herkenbaar? Ik ben het type dat zelfs op de wc in een moordend tempo mijn mail en social media checkt, een paar appjes beantwoord en dat ene krantenartikel leest.

licht, wereld, lume, vrouw

Alles is liefde

Story

‘U bent het zout van de aarde, het licht van de wereld’. Deze bekende tekst uit Mattheüs 5:13 laat Mira niet los. Wat staat hier eigenlijk? Mira neemt je mee in haar ontdekkingstocht. In de afgelopen weken diepte Mira de woorden zout en aarde uit, deze week is het woord ‘wereld’ aan de beurt. En ze ontdekt: licht zijn, betekent afstand nemen. Huh?!

lume, vrouw, bidden, mooiste, gebed

Waarom gebed het mooiste is dat je iemand kunt geven

Story

Samen bidden en je geloof delen, dat spreekt Marije wel aan. Maar samen bidden én je zonden belijden, zoals Jakobus oproept, durft ze dat ook? In deze overdenking legt Marije uit waarom deze manier van bidden zo helend is, voor jezelf… en voor een ander. En waarom zij vindt dat gebed het mooiste is wat je iemand kunt geven! #sharethelight

muziek, gospel, music

Hoe een lied 104 landen met elkaar verbindt

Story

Maaike zit op YouTube en komt tijdens een zoektocht een bijzonder lied tegen, dat de wereld veroverde. Met het volume op standje maximaal, probeert ze de intensiteit waarmee gezongen wordt te vangen en de eeuwenoude tekst binnen te laten komen. Ze wordt geraakt, niet alleen door de woorden, maar ook door de kracht die ervan uitgaat: dat zoveel mensen wereldwijd Gods liefde bezingen en zo het licht doorgeven.

familie, family, vrouw, lume, bidden

Zo bid ik voor mijn familie

Story

Veel familieleden van Christien geloven niet (meer). En dat zou ze zo graag anders zien. Steeds het gesprek hierover aangaan vindt ze lastig. Maar bidden kan ze wel. En dat doet ze; al jarenlang, jaar in, jaar uit. Ziet ze verandering?

vrouw, licht, raam, lezen, bijbel, monnik

Wat Nienke leerde van bidden als een monnik

Story

Nienke heeft veel vragen over haar geloof. En bidden? Dat vindt ze ook niet altijd even makkelijk. Om zichzelf uit te dagen, ging Nienke op zoek naar nieuwe, andere vormen van gebed. Alhoewel nieuw? De ‘lection divina’ methode waar ze op stuitte, is al eeuwenoud. Ze probeerde het uit en werd verrast. Ook iets voor jou?

aarde, vrouw, lume

Vervul de aarde

Story

‘U bent het zout van de aarde’. Deze bekende tekst uit Mattheüs 5:13 laat Mira niet los. Ze besloot er werk van te maken: vorige week verdiepte ze zich in het woord zout, deze week is dat het woord ‘aarde’. Ze ontdekt dat Gods verlangen voor Zijn aarde, ons ook verrassend veel te zeggen heeft.

Hoe stil is stil?

Story

Tirza verlangt naar echte stilte. Een stilte waarin je kunt luisteren en wellicht Gods stem hoort. Die verhalen heeft ze wel eens gehoord. Werkt dat echt zo? En ook voor haar? Als ze wordt uitgenodigd voor een kloosterweekend aarzelt ze geen moment: ze gaat het klooster in. Om “de echte stilte” te ervaren en haar licht weer op te laden. Maar of dat lukt?