vrouw, evangeliseren, huishoudbeurs

Hoe God mij op de Huishoudbeurs leerde kijken met Zijn ogen

Evangeliseren op de Huishoudbeurs… je moet het maar durven! Na een oproep in de Lume-sprekersapp besluit Henriëtte ervoor te gaan. Met anderen praten over God gaat haar doorgaans makkelijk af, maar zomaar wildvreemden aanspreken over Jezus? Dat blijkt een ander verhaal. Alhoewel ze ’s avonds terugblikt op een prima dag, verandert dat compleet als ze in haar stille tijd in de Bijbel leest; ‘Doe alles tot eer van God’. Die tekst plaatst haar dag in een compleet ander licht en zet haar aan het denken over de indringende vraag; ‘waar is jouw liefde voor Mijn mensen?’

compliment, complimentendag

Wie verras jij met een complimentje?

Op 1 maart is het complimentendag! Deel op deze dag Gods licht en liefde uit met een complimentje! Speciaal daarvoor maakten we deze toffe poster. Be the light: download deze poster, print 'em uit en hang 'em ergens op!

lev, getuigen, natascha. vrouwen, lume

Waarom het tijd is om te gaan getuigen met Lev

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Natascha krijgt een beetje jeuk van al die dagen, maar de internationale vrouwendag maakt dit jaar toch iets bij haar los. Want… wat is een wereld zonder vrouwen. God had dat allang door en gaf ons vrouwen daarom een belangrijke taak. Nu is het tijd dat we dat zelf ook gaan te geloven. Om van daaruit te gaan getuigen met Lev. Voor Natascha kwam dat moment eerder dan gedacht. En dat liep anders dan verwacht.

winter, zon, vrouw, bruin, god komt tevoorschijn, god, tevoorschijn

Zo komt God tevoorschijn in jouw dagelijks leven

God komt regelmatig tevoorschijn. Soms op een opvallende en wonderbaarlijke wijze, maar vaker op subtiele en alledaagse momenten. Dat is precies wat Hendriët ervaart, midden op de snelweg van de A28. Die persoonlijke ervaring prikkelt iets bij Hendriët; ze wil meer aandacht schenken aan de liefdevolle manieren waarop God zich laat zien. Wil jij ook vaker zien hoe God tevoorschijn komt in jouw leven? Laat je inspireren en bemoedigen door het verhaal van Hendriët!

tevoorschijn, komen, spannend, evie

Wat als tevoorschijn komen spannend is

Het nieuwe jaarthema ‘Kom tevoorschijn’ raakt bij Evie aan haar verlangens én worstelingen. Ze verlangt ernaar om tevoorschijn te komen en te stralen in Jezus’ licht, tegelijkertijd worstelt ze met haar onzekerheid. Herkenbaar? Evie besluit om juist haar onzekerheid nu bij God in het licht te brengen. Benieuwd hoe ze dat aanpakt en wat haar dat brengt? Lees nu haar blog!

esther, gideon, tevoorschijn

Kom tevoorschijn met jouw verhaal

Esther maakte nogal wat mee in haar leven. Dat haar traumatische verleden juist datgene is waarmee God haar nu tevoorschijn roept, maakt het nodige los bij Esther. Ze twijfelt; is dit écht wat God van mij vraagt? Ze vindt moed en inspiratie bij de Bijbelse Gideon; ‘God als U wilt dat ik tevoorschijn kom, wilt U dan eerst tevoorschijn komen en mij een teken geven?’ Verlang jij ook naar moed en inspiratie om tevoorschijn te komen? Lees dan gauw verder!

rostsspleet, licht, tevoorschijn

Kom uit die rotsspleet, stap in het licht

'Kom uit de rotsspleet, stap in het licht.' In haar stille tijd met God kwamen juist deze woorden bij Henriëtte luid en duidelijk binnen. Als aanmoediging en opdracht voor haarzelf én voor anderen. Vandaag deelt ze deze woorden ook ter bemoediging met jou; Kom tevoorschijn!

hinkelhokken, gebed, bidden

Hier ben ik, stuur mij

Maartje is ervan overtuigd: ‘verander je gebed, verander je omgeving’. Op een dag besluit ze daarom anders te gaan bidden: ‘Hier ben ik, stuur mij. Gebruik mij voor Uw glorie’. Dat gebed veranderde iets bij haar. Benieuwd wat? Lees nu haar blog.

humor, natascha

Laat je verrassen door de onnavolgbare humor van God

Zonder opleiding, kennis en ervaring, maar met een groot verlangen om Gods liefde te delen start Natascha afgelopen najaar als missionair werker in haar kerk. Uitgerekend Natascha krijgt al snel de doelgroep kinderen op haar hart en dat is allesbehalve logisch. Want ze is ongetrouwd, kinderloos (zelfs geen tante) en onhandig met kinderen. Ze voelt zich net als Sara die op haar 99e nog een kind krijgt. Maar voor God blijkt deze keuze wel heel logisch. En dat leert Natascha een waardevolle les over de humor van God, uit je comfortzone stappen en vertrouwen op God.

hendriet, terugblikken, buiten, herfst

Hoe terugblikken jou helpt om Gods licht te zien

Hendriët blikt aan de keukentafel terug op een moeilijk jaar. Maar terwijl ze terugkijkt, wordt ze verrast door de vele lichtpuntjes in dat moeilijke jaar. En ze ontdekt: ik was zelf ook een lichtpuntje! Ze daagt jou ook: blik deze week ook eens terug op jouw jaar en laat je verrassen door Gods lichtpuntjes voor jou!