koffie, vrouw, lume

“Ineens kon ik haar vertellen over mijn Bron Jezus!”

Story

Je geloof delen kan op onverwachte plekken. Of op onverwachte momenten. Het overkwam Natascha onlangs op haar werk, als wijkverpleegkundige. En tot haar eigen verrassing leidde dat niet tot haar ‘zoveelste armzalige poging’, maar ontstond er een prachtig gesprek!

Lume, licht, vrouw

Waarom Christien nu wel durft te stralen

Story

Christien verlangt ernaar haar geloof te delen. Maar omdat spreken niet haar ding is, voelde ze zich vaak tekortschieten. Een vrouwenweekend bracht daar verandering in. Ze ontdekte dat ze niemand hoefde te worden, maar mocht stralen met wat God haar al gaf. Op de plek waar Hij haar plaatste. En dat bleek het schoolplein te zijn.

blackfriday, shopping, vrouw, lume

25 tips: Zo maak je van Black Friday een Bright Friday!

Story

BRIGHT FRIDAY I Yes, wij geloven dat je met je koopgedrag iets van Gods licht en liefde kunt weerspiegelen. We vroegen jullie daarom: hoe shoppen jullie bewust? Wat een reacties kregen we! Graag maken we van deze #blackfriday een #brightfriday en daarom posten we, zoals beloofd, alle tips online! Met ook handige tips voor sinterklaas en kerst! Hieronder lichten we er vast een paar uit! Welke tip neem jij mee het weekend in?

bella, figura, italie,

La bella figura?

Story

Gabrielle is dol op Italië. Haar liefde voor het land gaat zo ver, dat ze zelfs haar zoon de Italiaanse naam Luca meegaf. De schoonheid van en in het land, fascineert haar. Maar ze ontdekte dat die schoonheid voor veel Italianen een dekmantel is, waarbij de kwetsbare mens is verstopt achter 'la bella figura'. Het zette haar aan het denken: als we onze kwetsbare kant niet durven te tonen, hoe wordt dan, zoals Hij belooft, in onze zwakheid Zijn kracht nog meer zichtbaar?

lamp, advent, kerst, dagboek

Je mag gewoon die lampenkap zijn

Story

Maaike las het adventsdagboek In het Licht. En de inhoud blijkt helemaal Lume, ontdekte Maaike. “Als iemand het grootste Licht voor de wereld is, dan is het Jezus wel! Dit adventsdagboek helpt je om zelf toe te leven naar dit Licht, het Licht in je leven te ontdekken en laat je zien hoe jij een Licht voor een ander mag zijn.”

vrij, genade, imperfectie

Mag het er zijn?!

Story

“Ik ben licht!” Heb je dat onlangs al eens tegen jezelf gezegd? Veel vrouwen vinden dat moeilijk merken we. Want… wat leggen we die lat toch hoog met elkaar, ook bij het delen van ons geloof! “Doe ik genoeg? Doe ik het goed genoeg?” Gabriëlle weet er alles van, jarenlang had had ze de angst om te falen. Maar ze kwam erachter dat falen en imperfectie niet in Gods woordenboek staan.

herfst, loslaten

Dit is hoe loslaten eruit kan zien

Story

Marieke weet het zeker; de herfst is haar favoriete seizoen. En na haar laatste boswandeling helemaal: terwijl ze door het bos slentert, leren de vallende blaadjes haar een belangrijke les over leven als kind van God.

Lume, vrouw, waarheid

De waarheid mag gezegd worden… 

Story

Met haar vlotte babbel en suikerzoete toontje scoorde Emke, in haar jaren als telemarketeer, de ene bonus na de andere. Maar juist die vlotte babbel liet haar in de steek toen ze de één na andere lastige vraag kreeg over God. Verwijten zelfs. Waar waren haar pasklare antwoorden nu?

Lume, vrouw, prinses

Geen prinses maar Jezus liefde in mij

Story

Sinds Eline moeder is, begrijpt ze Gods liefde voor haar beter. Maar nu ze, door allerlei veranderingen in haar leven, weer meer op zoek is naar zichzelf, merkt ze dat ‘zich geliefd voelen’ haar niet verder helpt. Ze verlangt ernaar die liefde dieper te voelen, Jezus’ liefde te ademen in haar contacten met anderen. Ook als die contacten soms lastig zijn...

dienen, koffie, Lume

Je geloof delen door te dienen

Story

Mija staat graag klaar voor andere mensen. Maar soms raakt ze gefrustreerd. Dan heeft ze helemaal geen zin om altijd maar aardig te doen. Laat staan om haar geloof te delen. Ze ontdekte dat je nooit je geloof kunt delen zonder dienstbare houding. En blijkt dienen best een offer te kunnen zijn. Wat mag het kosten om Jezus te volgen? Misschien is het wel een levenslang leerproces.