thuis, licht, gezin

Zo ben ik nu thuis een licht

Story

Toen Madelon door de corona-crisis 24/7 thuis was met haar gezin, merkte ze dat ze naast de vele rollen die ze al had, er nieuwe rollen bijkreeg. En dat betekende nog meer balletjes hoog houden. Hoe doe je dat (niet)? En hoe kun je, in deze onrustige corona-crisistijd, thuis een licht zijn?

Smartphone, Woman, Lume

Deel de echte jij!

Story

Het insta-profiel van Loïs staat vol perfecte plaatjes. Als geen ander weet ze inmiddels hoe ze zo perfect mogelijk op een foto kan staan. En de likes die ze daarop krijgt, doen haar meer dan ze zou willen. Het stoort haar; ze weet toch dat ze een geliefd kind van God is, waarom heeft ze die waardering van anderen dan toch steeds nodig? En welke boodschap geeft ze daarmee af? Ze zet een moedige stap: God houdt van haar, ondanks haar imperfecties en dat mag, nee moet, iedereen weten!

Lume, Woman, Corona

Wat Jochebed leerde van de vlinderstruik

Story

Na maanden van voorbereiden, ging Jochebed een mooie tijd tegemoet. Een tijd vol concerten, tours en evenementen. Een tijd waar ze naar uit keek! Tot Corona zijn intrede deed. Van het ene op het andere moment was haar hele agenda leeg. Alles wat zorgvuldig gepland was, viel weg. Tijdens het snoeien van een vlinderstruik, komt haar verdriet naar boven. In tranen zoekt ze God en ontdekt ze iets moois.

African, woman, Lume

Wat ik van Afrikanen leerde over geven

Story

Arianne groeide als kind op in het Afrikaanse Congo. Op jonge leeftijd leerde ze er wat echt delen is, ook als je zelf weinig hebt. De liefde en puurheid die ze daarin ervoer, verraste haar keer op keer. Nu wil ze zelf uitdelen; maar lukt het haar net zo vrijgevig te zijn als de Afrikanen?

Lume, Woman, Called

God, heeft u mij wel echt geroepen?

Story

Natascha verlangt ernaar verschil te maken. Geroepen te zijn. Er komt iets moois op haar pad en Natascha ervaart dat als Gods plan. Ze stort zich er vol op. Maar tegen alle verwachtingen in, komt er abrupt een einde aan. Het begin van een pijnlijk proces van afsluiting… en overwinning. Maar voor wie?

Lume, Woman, Light, Yellow

Hoe Inge bewust werd van haar onbewuste licht

Story

Inge kijkt op tegen al die bevlogen en betrokken vrouwen die zo bewust een licht zijn in deze wereld. Is zij wel 'licht' genoeg? Haar agenda is goed gevuld, stille tijd lijkt onbereikbaar. Niet hoe het hoort toch?

Woman, Light, Lume

Hoe Marije zich door deze nacht worstelt

Story

Terwijl Marije heel ziek op bed ligt en al twee weken in quarantaine is, ziet ze hoe het leven stil komt te staan. De waarom-vraag komt ineens keihard binnen en ook haar wereldbeeld wankelt... Wie zijn we nog in deze corona-crisis? Een gedicht van een geestelijke uit de Middeleeuwen geeft Marije nieuwe inzichten: zo kan zij zich door deze donkere periode heen worstelen!

lume, grace, vrouw, licht

Waar komt mijn hulp vandaan?

Story

Het leven van Grace staat stil. Haar land Oeganda is in complete lockdown en dat zorgt voor moeilijke situaties in een land waar een groot deel van de bevolking in armoede leeft. Waar komt de hulp vandaan? Juist in deze tijd wil ze het niet verwachten van de overheid, maar van God. Maar hoe doe je dat? Een Bijbelse bemoediging vanuit Oeganda!

Lume, Bemoedigen, Vrouw

Waarom jezelf bemoedigen zo belangrijk is

Story

Bemoedigen is een prachtige manier om je geloof te delen met anderen. Maar als Loïs op een dag terugbladert in oude notitieboekjes, ontdekt ze welke kracht er vanuit gaat als je ook jezelf bemoedigt. Want tijdens het lezen van een bijna twee jaar oud verlangen, om ‘ambassadeur te zijn van Gods Koninkrijk’, voelt Loïs haar licht weer oplaaien.

Lume, Praying, Woman

Waarom ik hoop dat elkaar bemoedigen ons nieuwe normaal wordt

Story

Lavina mist het om naar de kerk te gaan. Juist in een periode waarin elkaar bemoedigen zo belangrijk is, moet dat op afstand gebeuren. Hoe kun je dan toch licht zijn voor elkaar? Voor Lavina ligt het antwoord in gebed: Praat niet oneindig met elkaar over het virus, maar bid met elkaar. Laat dát ons nieuwe normaal zijn.