Light, lightbulb, licht, lamp

Naam boven alle namen

Story

Hoe kun je licht zijn in de drukte van elke dag? Iets van God laten zien als je al wanhopig probeert zoveel balletjes hoog te houden? Sietske vindt dat behoorlijk lastig. Toch vond ze een manier om hiermee om te gaan, en die oplossing was dichterbij dan ze ooit had gedacht.

Zomer, strand, yellow

Zomerkriebels! Of zomerjeuk?

Story

Met veertig vrouwen uit de kerk dacht Frieda een tijdje geleden na over de komende zomerperiode. Voor veel van hen een heerlijk vooruitzicht, maar er was ook een aantal dat er met gemengde gevoelens naar uitzag. Want zomertijd creëert ook afstand. En dat is niet voor iedereen een pretje.

Tegeltjes, souvernirtjes, yellow

Souvenir uit Afrika

Story

Dit weekend was het Wereld-Afrika-Dag. Op die dag wordt wereldwijd de Afrikaanse eenheid herdacht. De dag roept bij Frieda herinneringen op aan een bijzondere ontmoeting in Afrika, ééntje die háár wereld veranderde. Een niet persé mooi souvenirtje dat al bijna vijf jaar in haar vensterbank staat, herinnert haar hier dagelijks aan…

Lume, geel, vrouw, paraplu,

Je schittert al!

Story

Tijdens een christelijk conferentieweekend leerde Sanne zichzelf en God opnieuw kennen. Jarenlang dacht Sanne over zichzelf ‘ik doe er niet toe’ maar na dat weekend veranderde er iets: ze voelde zich lichter, geliefd! En ze ontdekte dat God van je houdt om wie je bént. Niet eerst opstaan en dan pas schitteren, nee voor Hem schitter je nu al! Voor alle vrouwen die ervaren dat ze in een donker hoekje staan, schreef ze deze hartverwarmende getuigenis.

lume, vrouw, moeder, mama, ontglippen

“Het besef dat ze me zomaar kan ontglippen, komt hard binnen”

Story

Mija mijmert over haar moeder. Nu zij door ziekte dit jaar in een verpleeghuis verblijft, beseft Mija meer dan ooit wat een zegen het is om een gelovige moeder te hebben. Die het geloof voorleeft en met haar deelt. En nu ze moedert over haar moeder, realiseert ze zich hoe belangrijk moeders rol is bij het maken herinneringen.

vrouw, platteland, Zuid-Afrika, lume, vrouw

Wat ik leerde over geloof delen op het Zuid-Afrikaanse platteland

Story

Op het platteland van Zuid-Afrika ontdekte Arianne niet alleen wat hard werken is, maar ook hoe je je geloof kunt delen in kleine, alledaagse werkzaamheden. Ze werd daardoor op een idee gebracht en besloot, eenmaal thuis in Nederland, nieuwe keuzes te maken.

kinderen, praten, geloof, bloem

Geloof jij in God?

Story

Zonder schaamte en zelfverzekerd over God praten. Arianne verlangt nog wel eens terug naar haar kindertijd toen ze daar nog geen enkele moeite mee had. Met haar niet-gelovige buurmeisje praatte ze eindeloos over God. Veel effect leek dat niet te hebben. Maar jaren later verrasten God en het buurmeisje haar toch…

vrouw, lume, hart, liefde, box, love, jezus

Jezus’ liefde in een doosje graag!

Story

Frieda zit in de leiding van de Alphacursus. Tijdens de cursusweken is ze volop bezig met het delen van haar geloof en leeft ze dichtbij Jezus. Maar deze week komt er aan die intensieve periode een einde. Ze ziet er tegenop: hoe kan ze de weken erna Jezus’ liefde delen en ervaren? Het antwoord bleek dichterbij dan ze dacht; de les die ze meegaf aan de Alpha-studenten, bleek ook een waardevolle les voor haarzelf.

voedselbank, krat, voedselkrat, mija, vrouw, lume

Hoe je vanuit je comfortzone en met een voedselkrat licht kunt zijn

Story

Mija bevindt zich in een huiselijk seizoen van haar leven. Voor een opgroeiend gezin is er geen belangrijkere plek dan thuis. Ze wil er zijn voor haar vier kids, met alle drukte die daarbij komt kijken. Maar ze verlangt er ook naar om lichtend licht, zoutend zout te zijn voor haar omgeving. Hoe smaakvol kun je zijn voor anderen te midden van je gevulde leven, als dat leven zich doorgaans dichtbij huis afspeelt? Na een gesprek op het schoolplein ontdekte ze dat ze slechts een kleine stap vanuit haar comfortzone hoefde te zetten.

geel, vrouw, lume, bubbel

Waarom ik uit mijn christelijke bubbel stapte

Story

Het leven van Hagar speelt zich vooral af in het christelijke wereldje. Veel christelijke vrienden, een christelijke werkgever, en ze woont niet in de Randstad, maar in een klein, christelijk dorp op de Bible Belt. Hoezo christelijke bubbel?! Hoog tijd om daar eens uit te stappen, concludeerde ze zelf na een gesprek met een vriendin. Ze zette een eerste stap. Babystap welteverstaan.