vluchtelingen, lume, grenzeloos, liefde

Vluchtelingen maar dan zonder grens

Story

In haar omgeving hoort Anne veel verschillende meningen over vluchtelingen. Van links tot rechts en alles er tussenin. Het zet haar aan het denken. Hoe kan het dat haar mening zo haaks staat op die van de maatschappij? Zo impopulair is? Anne gelooft hartstochtelijk in grenzeloze liefde, maar bestaat die eigenlijk wel?

koffie, comfort, gerechtigheid, vrouw

Mijn zoektocht naar gerechtigheid

Story

Een paar maanden geleden kregen we ons eerste kindje. Binnen nu en een paar weken krijgen we de sleutel van onze nieuwbouwwoning. En al bijna drie jaar gelukkig getrouwd. Huisje Boompje Beestje. Ik zou zo in de Alphacampagne kunnen: Is er meer? Dat gevoel bekruipt me namelijk regelmatig.

maan, licht, lume

Zoals de maan…

Story

Om hulp vragen… als vrouwen zijn we daar vaak niet zo goed in. Anne weet daar alles van en worstelt ermee. Ook als ze licht probeert te zijn; wat ze ook probeert… haar licht wil maar niet aan! Een heldere maan en Psalm 18 geven haar nieuwe inzichten. Over kwetsbaar durven zijn en niet je eigen, maar Gods licht reflecteren.

licht, lume, geel

Je licht laten schijnen?!

Story

Sta op en schitter, je licht is gekomen! Daar is 'ie weer, die tekst uit Jesaja. Oh boy, ik móet dus iets gaan doen nu. Ik móet...

lume, geel, vrouw, schoenen, God, Zacharia

Hoe dan God?!

Story

BAM… de Bijbeltekst die de presentator de ruimte inslingert, komt even bij me binnen... Wanneer vroeg iemand mij voor het laatst 'Mag ik met je mee?'